Supervision af psykologer med henblik på autorisation
I Institut for Følelsesmæssig Sundhed er det cand. psyk. aut. Peter Wittenburg, der står for supervision i forbindelse med autorisation af psykologer. Her vil supervisionen overvejende have et psykodynamisk fokus.
I psykodynamisk tænkning antager man, at vi alle oplever konflikter mellem dynamiskekræfter i vores psyke. Deraf navnet psykodynamisk. I psykodynamisk tænkning er der en grundlæggende antagelse at de relationer vi har med hinanden, er meget vigtige.Mennesker har følelsesmæssige reaktioner på hinanden og disse følelser har en mening og en betydning som kan blive klar ved analyse af dem.I psykodynamisk tænkning opfordrer man til analyse og forståelse af dybereliggende aspekter, blandt andet sine egne og andres følelser, før der handles.
I psykodynamisk tænkning tolker man angst som et signal, man tilstræber at containe og forstå følelser frem for at reagere dem udog endelig arbejder vi med begreberne overføring og modoverføring.Det psykodynamiske er en omfattende ramme til at forstå dig selv indefra, men også til at forstå sig selv og andre her-og-nu i samspillet. De ubevidste processer - hvordan tanker og følelser udenfor vores bevidsthed påvirker og styrer vores adfærd er helt central. Er uden tvivl er af de mest sammenhængende og fyldestgørende teorier om mennesker.
Gennem supervisionen bliver du i stand til at begrunde dine psykologfaglige tiltag i praksis på et velreflekteret grundlag af teoretiske og metodiske overvejelser.
I Institut for Følelsesmæssig Sundhed er det cand. psyk. aut. Peter Wittenburg, der står for supervision i forbindelse med autorisation af psykologer. I Peters supervision vil du opleve et højt fokus på din personlige integration, udvikling og faglige identitet som psykolog. Du vil også opleve at supervisionen er et samarbejde, hvor du og Peter arbejder på at give dig denbedst mulige læring og hvor din feedback til Peter, er central for jeres næste skridt i supervisionen.
Hvis du har mulighed for at medbringe videooptagelser af dit arbejde, er det et ekstra plus men absolut intet krav, blot en mulighed for forhøjet læring.
Som det fremgår af Peters cv og praktiske erfaring, har han en mangeårig faglig praktisk, samt teoretisk baggrund og kan derfor begå sig i mange forskellige tilgange til at forstå vores praksisfelt som psykologer. Han har dog specialiseret sig indenfor denne metapsykologisk ramme:
- Psykoanalyse - og gruppeanalyse (Freud, Foulkes, Mahler)
- Psykodynamisk teori og metode med hovedvægt på ISTDP - Intensiv Dynamisk Korttids Terapi (H. Davanloo, P. Coughlin, Abass. Fredericksson),
Men har også et stort kendskab til:
- Objektrelationsteori (Klein, Winnicott, Igra)
- Eksistentiel psykoterapi (Yalom)
- Tilknytningsteori (Bowly, Shore)
- Neurovidenskab (LeDoux, Paanseep, Grawe, Schnarch)
Desuden har Peter en længerevarende psykodynamisk uddannelse i (Gruppeanalyse/Tavistock), samt erfaring med organisatoriske problemstillinger og konflikter og det er hans erfaring at dette perspektiv er helt centralt og vigtigt at have med når man modtager supervision .
De sidste år har Peter været optaget af psykoterapiforskning og har modtaget undervisning og træning af bl.a. Scott Miller fra Center for Clinical Excellence i Chicago. Et vigtigt resultat af psykoterapiforskning er at vores success, som psykologer og terapeuter i arbejdet med vores klienter, afhænger af en række veldokumenterede faktorer, som alle kan træne, hvis de vil.
I Peters egne ansættelser har han som psykolog både arbejdet med visitation, psykoterapi – individual, par og gruppe, journalskrivning, behandlingskonferencer, behandlingsplanlægning, udvikling af psykoterapeutiske metoder, tværfagligt samarbejde og de konflikter der kan være indbygget i at være psykolog placeret i en organisation.